Hocker van iepenhout met lederen bekleding

Ik begin met het maken van het onderstel. Belangrijk is om eerst proefondervindelijk vast te stellen wat een goede hoogte is. De maten van deze hocker zijn lengte 48, breedte 38 en hoogte 40. Ik heb nog een restantje iepenhout, waar ik mooi de poten van kan maken.
het onderstel van de hocker
Het onderstel heb ik vervolgens in notenkleur gebeitst en toen was het bekleden aan de beurt. Het was leuk om de kennis die ik alweer een hele tijd geleden op een cursus meubelstofferen heb opgedaan weer te benutten en de specifieke stoffeerders gereedschappen te gebruiken.
schuimrubber
Eerst schuimrubber er op: een dik stuk op de bovenkant en dunne strips langs de zijkanten om de bekleding een volle uitstraling te geven. Voor de bekleding gebruik ik een stuk oud leer, dat we nog over hadden van stoelen, die we opnieuw hebben laten bekleden. Dat geeft de hocker een doorleefd uiterlijk.
hocker klaar
En zie hier het eindproduct.

Comments are closed.